Overleg online met de Trynwâlderein

Tot eind 2020 willen we bij meningsvorming over de Trynwâlderein waar nodig ook gebruik maken van online-overleg. Na wat vallen en opstaan lukt het ons inmiddels om met 12 deelnemers een uur lang te vergaderen. Een beginnetje dus. We doen dit via Lifesize. Het platform Twynwâlderein kan in principe on-line vergaderingen tot en met 25 deelnemers organiseren. Iedereen die met ons mee wil denken kan via de Trynwâlderein op eenvoudige wijze een online-overleg opstarten. Voordat een online-overleg kan worden gestart moeten deelnemers hebben getest of hun PC, notebook, tablet of smartphone deelname aan zo’n overleg mogelijk maakt. Onze test maakt dit binnen enkele minuten duidelijk.

Een test aanvragen

Wil je testen of je online kunt deelnemen aan Trynwâlderein-overleg? Vraag dan een test aan via de contactpagina. We maken dan een bel-afspraak met je en je ontvangt een mailtje met daarin een deelname-link. Tijdens het telefonisch contact klik je op de ontvangen link en krijg je eenvoudige instructies om de test af te ronden. Daarna weet je of het met jouw apparatuur werkt en krijg je via de telefoon advies over ‘wat te doen als het niet lukt’. Zo’n test hoeft maar 1 keer.

Benodigdheden online overleg (max. 25 personen)

Je kunt deelnemen aan online overleg via PC, notebook, ipad, smartphone, tablet enz. Voorwaarden: een goede internet-verbinding, een camera en een microfoon. Als je bijvoorbeeld via Skype of Whatsapp kunt beeldbellen moet ook vergaderen via Lifesize lukken. Bij voorkeur gebruik je de browser Chrome. Maar ook met Microsoft Edge, Windows Explorer 11 en de laatste versies van Safari of Firefox lukt het. Soms moet een aparte Lifesize-app worden gedownload. Het gebruik daarvan is gratis. Tijdens de test kom je er achter of je apparaat het met Lifesize doet.

Online overleg met de Trynwâlderein

Wil je met meerdere personen online overleg met iemand van de Trynwâlderein dan kunnen we daar een afspraak voor maken. Voorwaarde is dat deelnemers tevoren de test hebben doorlopen. Ons online-overleg vindt bij voorkeur op maandagavond plaats. Op verzoek kan hiervoor soms worden afgeweken. Via het contactformulier kun je een online-overleg aanvragen. Je ontvangt dan een mail met daarin een deelname-link. Als deelnemers op de afgesproken tijd op die link klikken komen ze in het online-overleg terecht.

Je eigen online overleg via de Trynwâlderein

Als je met meerdere personen over de Trynwâlderein wilt vergaderen dan kun je iedere maandag-avond maximaal 1 uur gebruik maken van onze online-vergaderfaciliteit.

  1. Je bepaalt zelf wie er aan het overleg deelnemen (max. 25 personen, er is tot nu toe ervaring opgedaan met 12).
  2. Je zorgt er voor dat deelnemers de test hebben doorlopen (zie hierboven: Een test aanvragen)
  3. Je vraagt de online vergadertijd via ons contactformulier aan. Je kunt tevoren ook even telefonisch overleggen.
  4. Je ontvangt een mail met daarin een link. Als deelnemers op de afgesproken tijd op die link klikken komen ze in het online-overleg terecht.
  5. Bij het overleg is altijd een Trynwâlderein-deelnemer betrokken die het online-overleg technisch mogelijk maakt. Deze deelnemer kan de vergadering volgen, treedt handelend op als er technisch iets mis gaat en is gebonden aan het privacy-reglement (mag geen informatie over de inhoud van de vergadering met derden delen).