Kennismaken met de Bining-App

Er wordt hard aan gewerkt om komende winter uitgebreid kennis te kunnen maken met de Bining-app. Deze app is speciaal voor senioren ontwikkeld en gemakkelijk in gebruik. Het Trynwâldster Senioren Platform was nauw bij de ontwikkeling van deze app betrokken. Tijdens 4 middagen leert u met deze app werken. Er is geen voorkennis vereist. U hoeft dus niets van apps of smartphones af te weten. Alles wordt duidelijk uitgelegd. Zo maakt u stap-voor-stap kennis met een manier van contact leggen die steeds vaker wordt gebruikt.

Wat kunt u met de Bining-app?

Met de Bining-app kunnen senioren via een smartphone (of via een Windows-computer) op een gemakkelijke manier:

  • Contact met elkaar te leggen.
  • Iemand zoeken om samen iets te doen.
  • Deelnemers voor een activiteit werven.
  • Bekendheid geven aan een activiteit.
  • Een eigen groep beginnen (kaarters, wandelaars, biljarters, leesclub enz.) en daarbinnen berichten uitwisselen.
  • Uw vraag en/of aanbod op het gebied van eenvoudige praktische hulp aan Trynwâlderein doorgeven (die dan persoonlijk contact met u opneemt).

Geen smartphone en toch kennis maken?

Er zijn 10 smartphones beschikbaar voor mensen die eerst eens willen kijken of het wel iets voor hen is. Zo kunt u risicoloos kennis maken. Na de kennismaking kunt u 10 dagen met de smartphone oefenen. Als u in deze periode vragen heeft dan kunt u een beroep doen op een begeleider.

Kan het nóg makkelijker?

De makers van de Bining-app gebruiken uw ervaringen om de app nog makkelijker en beter te maken. Daarom zijn ze heel nieuwsgierig naar wat u van de Bining-app vindt en wordt er goed gelet op mogelijke verbeterpunten.

Waar en wanneer?

De eerste kennismakingsmiddagen willen we begin 2022 in De Bân in Gytsjerk organiseren. Om ervaring op te doen starten we met een groep van maximaal 20 deelnemers. Vervoer proberen we te regelen via MVT. Als er voldoende aanmeldingen zijn kunnen er ook kennismakingen in andere dorpen worden georganiseerd. Bent u al enige tijd een smartphone-gebruiker dan kunt u wellicht de eerste middag overslaan.

Inhoud van de kennismaking

Voordat de kennismaking start ontvangt u het boekje ‘Persoonlijk contact met de Bining-app’. In dit boekje vindt u praktische oefeningen. Na iedere kennismakingsmiddag kunt u het behandelde hoofdstuk thuis oefenen. Als iets thuis niet lukt kunt u contact opnemen voor extra begeleiding.

Deelnameformulier

Vul onderstaand formulier in als u kennis wilt maken met de mogelijkheden van de Bining-app.